Draadloze aansturing doseersystemen

Draadloze aansturing doseersystemen

Draadloze aansturing doseersystemen

Onlangs heeft SERCOM een zeer interessant aanvulling op ons aanbod toegevoegd. Het betreft een draadloze communicatie van de SC400 procescomputer voor het monitoren en aansturen van doseersystemen.

De SC400 procescomputer is ontwikkeld voor het aansturen van Ă©Ă©n klimaatafdeling of Ă©Ă©n doseersysteem. Zaken als EC en pH, tot vier mengbakken en een lichtcel vormen onderdeel van dit systeem. Met een uitbreidingsset is deze computer in staat om tot wel 56 kranen aan te sturen.

Door de nieuwe communicatieprint is het nu mogelijk om de uitbreidingsprinten draadloos aan te sturen. Dit is mogelijk binnen een afstand van maar liefst 5 kilometer. Dit is ongekend binnen de tuinbouw. Er bestaan weliswaar al draadloze communicatiemogelijkheden voor doseersystemen. Deze zijn enkelvoudig en ontvangen geen informatie terug om daarop te kunnen reageren. De SC400 communiceert in beide richtingen in real-time. Bovendien is de radius waarbinnen dit systeem opereert bijzonder groot. In combinatie met een zeer gunstige prijs wordt er erg veel verwacht van deze nieuwe ontwikkeling. Deze aanvulling is zowel voor de glastuinbouw als voor boomkwekerijen en fruitproductie zeer interessant.

Deel dit via:
© 2018 - SERCOM Regeltechniek B.V.